איך אנחנו עוקבים אחרי הצלחת ניהול הסושיאל שלך? הדוחות של לוטרה דיגיטל

ניהול סושיאל מדיה מוצלח הוא הרבה יותר מרק פרסום פוסטים ברשתות החברתיות. הוא דורש חשיבה אסטרטגית, יצירת תוכן מדויק ומעורר השראה, ובעיקר – מעקב תמידי אחר הביצועים. לא סתם אומרים שמה שלא נמדד, לא מנוהל. 

לכן, אי אפשר לנוח על זרי הדפנה – צריך לוודא שהכול דופק כמו שצריך, וכל מדד נבדק בקפדנות. בואו נצלול פנימה ונבין איך מודדים שירותי ניהול סושיאל.

במאמר הזה, נציג את המדדים החשובים שמשמשים אותנו כדי להבין איך הולך למותג שלך ברשת, ואיך אנחנו מספקים שקיפות ומעקב ברור אחר ההצלחה.

  1. מדדי מעורבות (Engagement)

כשמדובר במעורבות, אנחנו בודקים את כל הסימנים לכך שהקהל שלך אכן שם לב ולא רק גולל הלאה: כל מה שקשור לאינטראקציה של המשתמשים עם התוכן שלך (לייקים, תגובות, שיתופים והקלקות על קישורים). אלה מדדים שמשקפים עד כמה התוכן שלנו מהדהד עם הקהל.

לדוגמה, פוסט שמעורר תגובות רבות עשוי להיות כזה שמעודד שיח – כמו שאלה מסקרנת ("מה דעתכם?") או קריאה לשיתוף חוויות. אם נבחן את פוסטים שמזמינים את העוקבים לכתוב בתגובות את דעתם או לשתף חוויה אישית, נגלה שהם בדרך כלל מקבלים מעורבות גבוהה יותר.

אבל מעורבות לא מסתכמת רק בלייקים ותגובות. לפעמים, מדובר באיכות המעורבות. האם התגובות מעידות על עניין אמיתי בתוכן ופותחות שיח, או שהן גנריות ולא קשורות כמו "פוסט מהמם!"? 

מדדים אלו מסייעים לנו להבין גם את רמת ההשפעה של המסר שלנו ולא רק את הכמות.

  1. מדדי צמיחת עוקבים

כשהמספרים עולים, זה תמיד משמח, אבל חשוב לדעת מאיפה צצים כל העוקבים החדשים. 

מדדי צמיחת עוקבים מסייעים לנו להבין את מידת המשיכה של הקהל שלנו למותג, ולבחון האם הוא הולך וגדל או האם צריך לעצור ולחשוב מחדש על האסטרטגייה שלנו?

למשל, אם נשיק קמפיין שמצליח להגדיל את מספר העוקבים בפרק זמן קצר, נוכל להבין שהמסר והתוכן היו רלוונטיים ומושכים במיוחד. מצד שני, ירידה פתאומית במספר העוקבים יכולה להצביע על צורך בבחינת סוג התוכן שאנו מפרסמים או בדרך שבה אנו פונים לקהל.

ובואו נזכור: מקור העוקבים חשוב לא פחות מהכמות. אם הם הגיעו מפרסום ממומן, שיתופים אורגניים או המלצות, זה עוזר לנו להחליט איפה להשקיע יותר. ניתוח מקורות העוקבים עוזר לנו לתכנן טוב יותר את ההשקעה העתידית.

  1. מדדי תפוצה וחשיפה (Reach & Impressions)

כדי להבין עד כמה התוכן שלנו מגיע רחוק, אנחנו בודקים את נתוני החשיפה והחשיפות. 

**Reach** מודד כמה משתמשים ייחודיים נחשפו לפוסט שלך, בעוד **Impressions** בודק כמה פעמים התוכן שלך הוצג – כולל צפיות חוזרות של אותם משתמשים.

מדדים אלו מסייעים לנו להבין את טווח ההשפעה של התוכן. לדוגמה, קמפיין מוצלח שיוצר חשיפה רחבה יכול להצביע על כך שזיהינו נכון את קהל היעד ושבחרנו בערוצי הפצה מתאימים. 

האם זה אומר שיותר חשיפות זה תמיד טוב? לא בהכרח. כמות החשיפות חשובה, אבל אם הקהל לא מגיב או מסמן לייק- יש בעיה. זה כמו לספר בדיחה באולם מלא, אבל אף אחד לא צוחק. לכן חשוב לשלב את המידע הזה עם מדדי מעורבות.

  1. מדדי המרה (Conversion)

בסופו של דבר, כל קמפיין נועד להניב תוצאות ממשיות: רכישות, הרשמות, הורדות ועוד. מדדי המרה עוקבים אחרי הפעולות הללו, כך שנוכל להעריך את האפקטיביות של התוכן במונחים של תשואה ישירה.

אם, לדוגמה, קמפיין תוכן הצליח להניע משתמשים להירשם לניוזלטר או לבצע רכישה באתר, נוכל לייחס את ההצלחה לתוכן המדויק שהובלנו. מצד שני, אם נתוני ההמרה נמוכים, זה עשוי להצביע על צורך לשפר את הקריאה לפעולה (CTA) או להתאים את התוכן לקהל הרלוונטי.

מדדי המרה גם מספקים תובנות לגבי איכות הלידים המתקבלים: האם המשתמשים שביצעו המרה הפכו ללקוחות נאמנים, או שהם עזבו אחרי זמן קצר? הבנת איכות ההמרות עוזרת לנו לדייק את התוכן עוד יותר.

  1. מדדי ניתוח תוכן

לכל סוג תוכן יש השפעה שונה על הקהל, אז איזה תוכן באמת מנצח? תמונות צבעוניות, וידאו קצר ומצחיק, או אולי פוסט טקסט שמגרה את המחשבה? מדדי ניתוח תוכן עוזרים לנו להבין מה הכי עובד, כך שנוכל לתת לקהל שלנו בדיוק את מה שהכי מתאים לו.

ניתוח תוכן מאפשר לנו לזהות את הכוכבים האמיתיים של התוכן שלנו, כך שנוכל להפיק עוד מה שהקהל אוהב – ולהפסיק להוציא אנרגיה על מה שפחות מעניין. גם תוכן שמקבל חשיפה נמוכה אך מעורבות גבוהה יכול להיות משמעותי, במיוחד אם הוא מוביל להמרות.

מדדי ניתוח קהל

כדי ליצור תוכן רלוונטי, עלינו להכיר את הקהל שלנו לעומק. מדדים אלו בוחנים נתונים דמוגרפיים כמו גיל, מין, מיקום גיאוגרפי ותחומי עניין. הם עוזרים לנו להבין מי הם האנשים שמתחברים למותג שלך ולהתאים את האסטרטגיה בהתאם.

לדוגמה, אם אנחנו מגלים שקהלים צעירים יותר נמשכים לסרטונים קצרים ומצחיקים, נתאים את סגנון התוכן שלנו בפורמט וידאו כדי למשוך אותם ולהגביר את המעורבות. מאידך, תוכן שמותאם לקהל בוגר יותר עשוי להצליח יותר בפורמטים ארוכים יותר, שמספקים מידע מעמיק.

כלי מדידה למעקב וניתוח ביצועים בסושיאל מדיה

כדי לעקוב בצורה אפקטיבית אחרי כל המדדים שהוזכרו במאמר, אנחנו משתמשים בכלים מתקדמים שיכולים לספק תובנות מדויקות ומפורטות:

  1. Google Analytics: מודד את תנועת הגולשים שמגיעה מהפוסטים ברשתות החברתיות לאתר שלך, מעריך המרות, ומנתח את התנהגות הגולשים.
  2. Facebook Insights: מציג נתונים על מעורבות, חשיפה וצמיחת עוקבים בפייסבוק, ומספק ניתוח מעמיק על ביצועי הפוסטים והקהל.
  3. Instagram Insights: מתאים למעקב אחר ביצועים באינסטגרם, כולל מעורבות, חשיפות וזמני פעילות אופטימליים של הקהל.
  4. LinkedIn Analytics: כלי חשוב למותגים B2B, המאפשר ניתוח מעמיק של מעורבות, מקור העוקבים, וביצועי התוכן.
  5. Hootsuite: פלטפורמה לניהול ותזמון פוסטים עם דוחות מפורטים על ביצועים, מעורבות ותובנות מרובות פלטפורמות במקום אחד.
  6. Buffer: כלי פשוט ואינטואיטיבי לתזמון וניתוח, המספק דוחות על מעורבות ותובנות מהירות על מה שעובד הכי טוב.
  7. Sprout Social: כלי מתקדם לניהול סושיאל, המספק דוחות אנליטיים מעמיקים והשוואות ביצועים.
  8. Socialbakers: מספק תובנות על הביצועים שלך ביחס למתחרים וניתוחים שמסייעים לשפר את האסטרטגיה השיווקית.

לסיכום

ניהול סושיאל מדיה הוא משחק של תכנון, יצירתיות וניתוח. בעזרת הדוחות השונים וכלי המדידה הללו, אנחנו יכולים לעקוב אחר ההצלחות הביצועים שלנו ולהתאים את התוכן והאסטרטגיה בצורה מושכלת. כך אנחנו מבטיחים שהמותג שלך תמיד יישאר רלוונטי ויניב מכירות תוצאות משמעותיות. הניתוחים מספקים לנו את הכלים להפוך את הדיגיטל למדויק ומוצלח יותר בכל יום.

מוזמנים לעקוב אחרינו גם בלינקדאין של לוטרה לעוד תוכן.

הצטרפו לניוזלטר שלנו