הצלחות מפתיעות: איך מותגים הגדילו חשיפה ורווחים בעזרת ניהול סושיאל מדיה חכם

השיווק הדיגיטלי צומח ומשתנה כל הזמן, אך מה שבאמת מייחד את עולם ניהול הסושיאל מדיה הוא היכולת ליצור קמפיינים בלתי נשכחים שמדברים ישירות לקהל היעד הנכון. יש המון דוגמאות למותגים שהוכיחו שבאמצעות רעיונות מקוריים, התאמה לפלטפורמות הדיגיטליות וניצול הטרנדים החמים, אפשר להגדיל את הרווחים ולחזק את נאמנות הלקוחות. הנה כמה דוגמאות מבריקות של ניהול סושיאל חכם ויצירתי מהשנים האחרונות, ומה אנחנו יכולים ללמוד מהם.

  1. Oatly | ילדים, עזרו לאבא הבומר שלכם!

Oatly, מותג משקאות שיבולת שועל השוודי, ידוע בגישה השיווקית הלא שגרתית שלו. בעידן שבו מותגים רבים מנסים לשווק מוצרים מקיימים בצורה "בריאה" ו-"ירוקה", Oatly בחרה לספר סיפור אחר – בגובה העיניים, עם קריצה, וללא פילטרים. הקמפיינים שלהם סופר יצירתיים, מצחיקים ומחוץ לקופסה – והקמפיין הכי פרובוקטיבי שלהם – Help Dad – הוא לא פחות ממבריק. 

במחקר ש-Oatly ערכה, היא גילתה שגברים מבוגרים הם אלה שפחות מוכנים לעבור ממשקאות חלב לתחליפים צמחיים. אז מה עשתה Oatly? היא יצרה קמפיין שמשתמש בקהל הצעיר, שכבר משוכנע במעבר לתזונה צמחית כפתרון מוסרי יותר, ככוח מניע לשינוי התזונתי של ההורים. במקום עוד מסר חינוכי על תזונה בריאה או שמירה על הסביבה, Oatly בחרה ללכת על קמפיין עם קריצה, חצוף וחסר רחמים. 

אסטרטגיה:

במקום להטיף מוסר או לנסות לשנות את דעתם של בני 50+, Oatly פנתה ישירות לצעירים וביקשה מהם – "עזרו לאבא!" היא עיצבה מסרים שובבים שמציגים את האבות כמעט מיושנים ומפוחדים מהשינוי, והפכה את הסיפור למצחיק ונגיש. ההומור והגישה הבוטה גרמו לקהל הצעיר להפוך לשגרירים ולשתף את הקמפיין ברשתות החברתיות.

מדדי הצלחה:

מעורבות ברשתות: מאות אלפי שיתופים, תגובות וסרטוני תגובה, מה שהפך את הקמפיין לוויראלי.

עלייה במכירות: Oatly דיווחה על עלייה במכירות בקרב קהלים מבוגרים – קהל יעד "עיקש" שהצליחו לפנות אליו בעקיפין.

מה אפשר ללמוד מזה?

המסר כאן ברור: כשיש לכם קהל נאמן – הפכו אותו לסוכן השינוי שלך. במקום לכפות שינוי על קהל מבוגר וללכת על גישה שמרנית, אפשר לפנות בצורה פרובוקטיבית, משעשעת וקולית אל קהל הצעירים – ותסמכו עליהם שיעבירו את המסר.

  1. Duolingo – תוכן "לא מרוסן" בטיקטוק

אפליקציית לימוד השפה Duolingo הבינה שטיקטוק היא לא המקום לספר למה כדאי ללמוד שפה – היא המקום לעשות שמח. בקמפיין יוצא דופן, הינשוף האייקוני Duo הפך לכוכב טיקטוק עם הומור שחור, גישה חסרת עכבות ולפעמים אף מטרידה. במקום תוכן חינוכי, הם העלו סרטונים מצחיקים ופרובוקטיביים עם Duo, שלגמרי מדבר בשפת הקהל.

אסטרטגיה:

הסוד מאחורי Duo הוא שהוא לגמרי בלתי מרוסן – הוא תוקף משתמשים שלא עומדים במשימות, מגיב בציניות לעוקבים ועושה כל מה שלא מצפים מאפליקציה חינוכית. השימוש בהומור מופרע ומודעות עצמית הפך את Duo לדמות אהובה ומוכרת, והגדיל את החשיפה של Duolingo בצורה מרשימה.

מדדי הצלחה:

מעורבות בטיקטוק: חשבון הטיקטוק של Duo התפוצץ ל-10 מיליון עוקבים ולמעלה מ-229 מיליון לייקים.

עלייה בהכנסות: ב-2022 החברה דיווחה על גידול של 45% בהכנסות – הרבה הודות לעוקבים החדשים בטיקטוק שהפכו למשתמשים באפליקציה.

מה אפשר ללמוד מזה?

Duolingo לא ניסתה לשווק עצמה באותה גישה שמרנית. היא השתמשה בתוכן נועז שמתבדח על חשבונה ועל חשבון המשתמשים ויצרה שפה שמחברת אותה לקהל צעיר וקליל שמחפש חוויות כיפיות. המסר כאן: אל תפחדו להשתחרר ולהראות גם צדדים נועזים ומשוחררים של המותג.

  1. e.l.f. Beauty – #eyeslipsface: המותג שהפך את המשתמשים לקמפיין עצמו

e.l.f. Beauty פיצחה את הנוסחה לוויראליות עם #eyeslipsface, אתגר שהפך לתופעה עם למעלה מ-4 מיליארד צפיות בטיקטוק. במקום קמפיין מסורתי, e.l.f. יצרה שיר קליט להחריד, שיתפה פעולה עם משפיענים והצליחה להפוך את המשתמשים לשגרירים הכי טובים שלה. האתגר הפך לחגיגה של ביטוי אישי וגרם לאנשים מסביב לעולם להראות את הסטייל שלהם עם המוצרים של e.l.f.

אסטרטגיה:

השיר המקורי היה הכלי המרכזי – קליט מספיק כדי להידבק לאוזניים, והפך לאתגר שכולם רצו להשתתף בו. בשיתוף פעולה עם משפיענים, e.l.f. אפשרה למשתמשים להשתלט על הקמפיין ולהפיץ אותו עם הפנים והלוקים שלהם. כך נוצרה תופעה חברתית שהפכה כל אחד מהמשתמשים לחלק מהמותג.

מדדי הצלחה:

מעורבות גבוהה: האתגר הגיע ל-4 מיליארד צפיות בטיקטוק וזכה לאינספור שיתופים וסרטונים יצירתיים מהמשתמשים עצמם.

עלייה במכירות: המוצרים שנכללו בקמפיין חוו עלייה ניכרת במכירות. 

מה אפשר ללמוד מזה?

כשהמותג מאפשר למשתמשים להוביל את הקמפיין, הוא הופך לשיחת היום. הקהל לא רק מתרשם – הוא משתתף, יוצר ומפיץ את המותג לחברים, ובכך מגביר את תחושת השייכות ואת הנאמנות למותג. e.l.f. הראתה שכשנותנים לקהל את המושכות, נוצרת מערכת יחסים עמוקה, עוצמתית ואמיתית עם המותג וכמובן ההכנסות עולות. מוזמנים להרחיב כאן בנוגע לאופן שבו אסטרטגיית ניהול סושיאל חכמה מגדילה את ההכנסות.

בואו נסכם, הנה כמה תובנות חשובות מהקמפיינים הנועזים הללו:

  1. תעוזה היא מרכיב חיוני לצמיחה בשוק צפוף – כדי לבלוט בסביבה דיגיטלית רוויה, המותגים שמצליחים הם אלו שלא חוששים להעז, לשבור מוסכמות ולהציג גישה שונה ונועזת. 
  2. הבנה עמוקה של כוח הקהל: המותגים שזוכים להצלחה הם אלו שמבינים שהלקוחות הטבעיים שלהם הם כלי שיווקי רב עוצמה, ומשתמשים בו כסוכני שינוי שיכולים להגדיל את בסיס הלקוחות.
  3. התאמת המסר לפלטפורמה – דיבור בשפה הנכונה, במקום הנכון – מותגים שמצליחים מבינים שעליהם להתאים את עצמם לאופי, לסגנון ולטרנדים של כל פלטפורמה.
  4. שיתוף הקהל ביצירת התוכן – מותגים שמאפשרים לקהל להיות חלק מהסיפור שלהם מגדילים את רמת המעורבות ויוצרים נאמנות רגשית חזקה יותר – תהליך שמגביר נאמנות ושיח טבעי סביבו.
  5. שיווק חווייתי מייצר בידול ומייצב את המותג בראש התודעה – קמפיינים חווייתיים שנשענים על תוכן ויראלי ומצחיק לא רק מייצרים באז רגעי אלא ממצבים את המותג בזיכרון הצרכנים. 
  6. מדידת הצלחה וניתוח ביצועים כחלק בלתי נפרד מהאסטרטגיה – המותגים המצליחים ביותר בניהול סושיאל מדיה הם אלו שהכניסו אסטרטגיית ניהול סושיאל והצליחו להבין את הערך של מעקב אחרי מדדים כמו מעורבות, שיתופים והכנסות. הם מנתחים את הביצועים כדי להבין מה תורם להצלחת הקמפיין ואילו רכיבים כדאי לשפר. 

מעוניינים בשירות ניהול סושיאל? נשמח אם תקרא על השלבים בשיטת העבודה שלנו ותצרו איתנו קשר לבירור פרטים נוספים.

הצטרפו לניוזלטר שלנו